Biografie

Aerts Joseph Philip , alias Salim Seghers werd geboren op 08/08/1948 in een mijnwerkersgezin. Drie broers (+ Mathieu, Michel, Leon) , drie zussen (Annie, Gerda, Lisette), samen met mama Theresia en vader Jef, vormden een hecht gezin, wonende in de Acacialaan te 3990 Wijchmaal-Peer.

Zorgenkind Salim moest al het eerste jaar onder het mes voor "valse kroep".

Reeds tijdens de lagere school moest onze Salim zijn punten halen op de fantasievakken als: voordracht, zang, turnen, catechese, knutselen, enz. Punten die hij dan weer verloor bij wiskunde, spelling.

Tijdens zijn studies aan het college van Peer, ging hij tweemaal per week gitaarlessen, notenleer en zang volgen. Hieruit kwamen zijn eerste optredens bij jeugdverenigingen, rusthuizen en parochiecentra.

In 1966 stichtte hij zijn eerste 3-mansorkestje: broer Leon als drummer, Jefke Geuens als accordeonist en Joke(Salim) als zanger-gitarist. In deze jaren kwamen zijn eerste 45-toerenplaatjes als:" Geld, geluk en liefde", als "Je bent voor mij" en" Zeg me dan niet nee". Stuk voor stuk, eigen composities, qua tekst, muziek en zang. Het werden kleine regionale succesjes.

In 1971 kwam eindelijk de grote doorbraak met het nummer: "Verlaat me nooit". Ook weer een eigen werkje, knap toch. Zelf schrijven, zelf zingen!

Het werden drukke tijden. Optredens bij de vleet, interviews, fotoreportage's, Tv en radio, repetities allerhande, enz... Ondertussen behaalde Salim ook nog zijn onderwijzersdiploma in Bokrijk. Het eerste leerjaar, en dit 35 jaar lang, was zijn lot in de basisschool van zijn dorpje Wijchmaal. Beter gezegd: Meester Jos moest de kinderen van 6 jaar leren lezen, schrijven, rekenen, voorbereiden op het eerste communiefeest, enz... de zingende onderwijzer, werd hij overal genoemd.

Zijn samenwerking met Johnny Larbi uit Testelt, bracht hem meermaals op nummer één: "Beloof niet teveel", "Vrijdagavond", "Dit wordt mijn dag vandaag", "Zeg ben je echt boos op mij", enz.... En dan kwam producer Roger Baeten uit As op de voorgrond. Hij schreef de ene na de andere hit: "Blijf je deze nacht", "Marie-Helena", "Als jij dat wil", "Koningin van de nacht", enz........

Radio 2 draaide onze Salim iedere dag, "Tien om te zien" iedere maand, Dag allemaal en Story, volgde hem op de voet. Zijn fanclub groeide ieder jaar.

Met zijn fans ging hij ieder jaar op reis naar Lloret de Mar in Spanje. Meer dan 1.000 fans gaan mee. We zitten nu reeds aan de 28 st uitgave. Het bleef maar doorgaan met optredens, cd's, het Schlagersfestival te Hasselt, Rimpelrock op Kievit. Hij nam wel zijn brugpensioen op school, zodat hij zich kon toeleggen op de namiddagshows in heel Vlaanderen. En met succes: zeven maanden per jaar , werkt hij mee aan die shows zoals Kaasboerin, Artiest, Etropal Lauwe, Madeliefje, Bierhoeve Poederlee, enz..

Zijn bewerking van "My little lady" was een schot in de roos, mede door zijn producer Jack Rivers. "Maar die tijd is nu voorbij" is bij ieder optreden een meezinger van formaat.

65 jaar en nu! Heel eenvoudig : blijven zingen en optreden, blijven nummers schrijven, bij zijn fans zijn 200 keer per jaar, 70.000 km per jaar afleggen en vooral blij zijn met al dat moois dat hem te beurt viel.

Doen jongen, doorgaan tot.........